Profesii

14.600 de lei net pe lună, cel mai mare salariu din ministere

14.600 de lei net pe lună, cel mai mare salariu din...

Autor: Adelina Mihai

30.07.2015, 00:07 253

„Legea salarizării este un eşec colosal.“

Un director din Ministerul Justiţiei, funcţie din categoria personalului de specialitate asimilat judecătorilor şi procurorilor, a câştigat anul trecut un venit salarial de peste 14.600 de lei net pe lună, aceasta fiind cea mai bine plătită funcţie dintr-un minister, potrivit datelor centralizate de ZF.

„Legea salarizării este un eşec colosal, pentru că nimeni nu are niciun interes ca sistemul de salarizare de la stat să se schimbe. Mărim salariile demnitarilor pentru ca apoi să le mărim şi pe ale noastre. (...) Niciodată când s-a discutat despre legea salarizării - adică despre majorarea salariilor în sistemul public- nu s-a ţinut cont de evoluţia salariilor de la privat. Îmi amintesc că la începutul crizei, când unii bugetari cereau salarii duble, mediul privat făcea restructurări, se fă­ceau concedieri şi se tăiau salarii“, a spus Adrian Moraru, di­rectorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice.

Doar trei miniştri din guvernul Ponta au cele mai mari venituri salariale din instituţiile pe care le conduc, în ciuda faptului că legea salarizării aflată în vigoare nu permite, teoretic, astfel de anomalii. Cu toate acestea, de la 1 august, indemnizaţiile lunare ale demnitarilor vor creşte, astfel că mi­niş­trii vor primi câte o indemnizaţie de peste 13.000 de lei net pe lună, faţă de nivelul de circa 5.300 de lei net în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO