Profesii

186 de angajaţi ai eMAG au urmat programul de accelerare în carieră Upgrade în cele 3 ediţii de până acum. De anul acesta, programul se adresează şi angajaţilor cu experienţă


Cosmin Dodoc, VP people & organization eMAG

Cosmin Dodoc, VP people & organization eMAG

Autor: Ioana Nita

17.07.2023, 14:24 330

eMAG, cel mai mare retailer online de pe piaţa locală, a susţinut 186 dintre angajaţii săi aflaţi la începutul drumului profesional să urmeze programul de accelerare în carieră Upgrade în cele trei ediţii desfăşurate până în prezent. Începând de anul acesta, cea de-a patra ediţie a programului, care a debutat în luna mai, se adresează şi angajaţilor cu experienţă care vor să avanseze în carieră pe roluri cu mai multă responsabilitate sau vor să facă o schimbare în carieră, fie în domeniul lor de activitate, fie în alt domeniu sau departament.

„Încurajaţi de rezultatele foarte bune înregistrate de colegii noştri aflaţi la început de carieră, odată cu lansarea celei de-a patra ediţii, programul Upgrade a devenit mai flexibil, potrivit cu nevoile şi gradul de maturitate la care a ajuns organizaţia, dar şi cu dorinţa noastră de a oferi oamenilor posibilitatea de a se forma continuu. Prin acest program le oferim colegilor noştri ocazia să îşi dezvolte abilităţi noi, dar şi să primească noi provocări. Ne dorim să stimulăm mobilitatea internă, chiar şi între departamente diferite, şi să ne asigurăm că fiecare dintre colegii noştri are un rol adaptat dorinţelor, aspiraţiilor şi abilităţilor pe care le are,” a declarat Cosmin Dodoc, VP People & Organization eMAG.

În total, în cele trei ediţii ale programului Upgrade finalizate până acum s-au încris 525 de angajaţi, iar dintre cei 186 care au fost selectaţi, aproximativ 70 au dobândit un rol nou, iar o parte dintre ei au schimbat chiar departamentul din care fac parte, migrând în alte roluri, din echipele de relaţii cu clienţii către cele de tehnologie, comerciale sau financiare.

De asemenea, 34% dintre participanţii din primele trei ediţii ale programului s-au pregătit pentru roluri în tehnologie, 26% pentru departamentul People & Organisation, 15% pentru marketing şi 9% pentru o carieră comercială.

În doi ani, toţi participanţii au trecut prin trei module de învăţare complexe: modulul de consiliere în carieră cu 720 de sesiuni de career coaching individuale sau de grup, modulul competenţe tehnice – cu peste 3.500 de ore de învăţare în cursuri şi ateliere dedicate, 1.148 de întâlniri de mentorat cu specialişti din cadrul organizaţiei pe diverse roluri, iar în ultimul modul au parcurs peste 90 de cursuri în care au trecut prin sesiuni de dezvoltare a unor competenţe transversale ce îi vor ajuta pentru rolurile viitoare.

Fiecare ediţie Upgrade durează, în medie, zece luni şi cuprinde module precum: consiliere în carieră– de grup şi individuală, sesiuni de mentorat şi cursuri pentru dezvoltarea competenţelor tehnice, dar şi workshop-uri dedicate dezvoltării competenţelor viitorului, precum management de proiect, abilitatea de a identifica şi implementa soluţii pentru probleme, self-leadership, vorbit în public sau gândire critică.

eMAG investeşte constant în creşterea echipei şi a dezvoltat de-a lungul timpului Academii de People Management sau dedicate departamentelor, programe pentru avansarea în carieră a noii generaţii de lideri precum Future25 sau iniţiative dedicate seniorilor din companie precum Grow Talent, programe de executive development realizate în parteneriat cu universităţi precum Harvard, MIT sau London School of Economics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO