Profesii

55% din executivi sunt dispusi sa se relocheze in alta tara

30.11.2008, 16:28 20

Aproximativ 84% din executivii din intreaga lume sunt dispusi sa se relocheze la nivel international, chiar si in conditiile in care economia mondiala trece printr-o perioada destul de tumultuoasa, arata un sondaj efectuat de catre Korn/Ferry International, una dintre cele mai mari companii de consultanta in managementul resurselor umane.

Potrivit rezultatelor studiului, 85% din respondenti spun ca se asteapta la mai multe concedieri pe piata globala a fortei de munca in 2009, in timp ce 79% dintre ei se asteapta ca rata somajului sa creasca in al patrulea trimestru al lui 2008.
Pe de alta parte, data fiind inconstanta cu care evolueaza piata muncii in ultima perioada, executivii arata o disponibilitate tot mai mare in a cauta oportunitati de joburi in jurul lumii. In mod surprinzator, 84% din executivi spun ca sunt dispusi sa se relocheze, iar 55% din acestia vor sa se mute in alta tara in momentul in care vor fi promovati pe o alta pozitie. "Este o perioada foarte dinamica pentru piata internationala a fortei de munca, si, pe masura ce, per ansamblu, cererea pentru talente va creste, joburile ar putea fi create in locuri diferite fata de ceea ce numim in prezent rezervoare de talente", a declarat Sergio Averbach, presedinte al Korn/Ferry International pentru America de Sud.
"In tari ca Brazilia, Rusia, India si China, economiile cu cea mai mare rata de crestere din lume, s-ar putea sa vedem o crestere temporara a somajului pe masura ce oferta si cererea vor gasi un nou echilibru in alte geografii sau in alte industrii", a mai spus Averbach.
In momentul in care respondentii au fost intrebati in legatura cu propriile planuri de recrutare ale companiei pentru care lucreaza, aproape jumatate din executivi (47%) au spus ca aceste organizatii inca mai fac angajari chiar si in situatia actuala a economiei. De asemenea, 27% din manageri au mentionat ca planurile de angajare din companie au intrat in stand-by si numai 26% din acestia au declarat ca au inceput sa faca restructurari.
Studiul realizat de Korn/Ferry in lunile septembrie si octombrie a analizat raspunsurile managerilor din peste 70 de tari, din majoritatea industriilor si domeniilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO