Profesii

Acesta este omul de ale cărui decizii va depinde viitorul celei mai mari companii din România. Cine ar putea fi noul CEO al OMV?

Acesta este omul de ale cărui decizii va depinde...

Autor: Roxana Petrescu

27.03.2015, 15:22 2102

Rainer Seele, preşedinte al consiliului de administraţie al Wintershall, cel mai mare producător german de petrol şi gaze, ar urma să preia funcţia de CEO al grupului petrolier austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom, în contextul în care mandatul lui Gerhard Roiss, actualul CEO al grupului va fi înlocuit în vara acestui an.

Doctor în chimie, Seele s-a aflat la conducerea Wintershall din octombrie 2009. Pe site-ul Wintershall se arată că la începutul anilor 2000, Seele era înainte de toate responsabil pentru promovarea importanţei parteneriatului cu Rusia pentru livrările de gaze către Europa.

Informaţia deja a apărut în presa austriacă.

Seele ar veni la conducerea grupului OMV într-un moment delicat pentru companie, afectată de prăbuşuirea preţului petrolului. De altfel, OMV a anunţat reducerea bugetului de investiţii, o politică similară fiind adoptată de Petrom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO