Profesii

Au preferat să facă o carieră în afară: Cinci directori români care lucrează în străinătate au primit pe mână afaceri de 30 mld. euro în acest an, un business mai mare decât cele mai mari companii din România

Au preferat să facă o carieră în afară: Cinci...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.12.2017, 00:07 3361

Călin Drăgan (Coca-Cola), Sil­viu Popovici (PepsiCo), Severina Pascu (UPC), Cristian Codrea (C&A) şi Marcel Cobuz (LafargeHol­cim) sunt printre cei mai importanţi mana­geri români promovaţi în acest an la cârma unor businessuri de câteva miliarde de euro fiecare.

Împreună, businessurile con­du­se de cei cinci români se ridică la circa 30 mld. euro anual în total.

Ei se alătură altor zeci de români din băuturi, dulciuri, construcţii, auto, cosmetice sau modă care sunt numiţi fie pe poziţii de directori generali, fie la conducerea departa­mentelor financiare, de marketing sau vânzări, în alte ţări. Managerii români sunt din ce în ce mai bine văzuţi în străinătate, având expe­rienţă pe o piaţă care în ultimii ani a crescut foarte mult, dar unde sunt şi foarte multe provocări în calea dez­voltării unui business.

În plus, românii sunt tot mai atraşi de funcţii în străinătate, ies din zona de confort şi aleg dezvoltarea carierei şi nu stabilitatea jobului, aşa cum se întâmpla în urmă cu câţiva ani. Iar organizarea operaţiunilor companiilor pe regiuni cu un singur sediu central şi mai multe sedii sub­or­donate permite tot mai mult cu­noaşterea altor pieţe, nu doar cea cu care managerii erau obişnuiţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO