Profesii

Bunge promovează un român de 39 de ani la şefia unei companii cu afaceri de 200 mil. euro

Bunge promovează un român de 39 de ani la şefia unei...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.03.2016, 13:14 1747

Bogdan Oprea, managerul care în ultimii aproximativ patru ani a fost finance director în cadrul Bunge Danube Trading, divizia de comerţ cu cereale a gigantului american cu acelaşi nume, a fost promovat în funcţia de director general al companiei.

Bogdan Oprea, 39 de ani, îl înlocuieşte pe Andrzej Rozycki, care a fost director general al companiei timp de mai bine de trei ani.

Compania Bunge Danube Trading a fost înregistrată în aprilie 2012 şI a avut în anul 2014 (ultimele date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe) o cifră de afaceri de 932 milioane de lei (circa 210 mil. euro) şi pierderi de 10 milioane de lei.

Absolvent de Drept în cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, Bogdan Oprea lucrează din 2008 în cadrul Bunge, iar anterior a activat în cadrul producătorului de bere United Romanian Breweries Bereprod, care are în portofoliu brandul Tuborg, conform datelor de pe site-ul de socializare de business LinkedIn.

Pe plan local, compania americană are două societăţi în producţia de uleiuri vegetale şi agrobusiness (Bunge România şi Bunge Danube Business), cu afaceri cumulate de circa 2,2 mld. lei. Ambele companii sunt însă pe pierdere netă, cumulând anul trecut un minus de 73 mil. lei. Americanii au pe plan local două fabrici de ulei în Buzău şi Lehliu. Bunge concurează pe piaţa uleiurilor ve­getale cu francezii de la Expur, iar în comerţul cu materii pri­me agricole se luptă cu Cargill, ADM, Ameropa sau Nidera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO