Profesii

Business Magazin. Cine este Florian Bucă, CEO al companiei de dezvoltare de software Soft Tehnica, fiind responsabil de un business de 17 milioane de lei : Sunt un lider situaţional

Autor: Andra Stroe

13.08.2023, 15:31 885

„Un manager nu e niciodată liber, ci în permanenţă disponibil pentru echipa lui”, crede Florian Bucă, CEO al companiei autohtone de dezvoltare software Soft Tehnica, tot el povestind însă şi cum a reuşit să atingă mult râvnitul work-life balance. Cum se împleteşte cariera sa cu evoluţia businessului pornit în urmă cu aproape două decenii de antreprenorii Iulian şi Alin Popescu?

Soft Tehnica este o companie de dezvoltare softwarecare oferă soluţii inovative de eficientizare şi creştere a businessurilor. În prezent, portofoliul nostru include soluţii de gestiune pentru HoReCa & retail, dezvoltate sub brandul FreyaPOS, soluţii pentru semnătură electronică, dar şi software pentru managementul afacerilor, aplicaţii de e-learning – care cuprind componente de training asistat de hologramă (cu module de text to speech, voice to text, modelare 3D şi componente de ML şi AI)”, descrie Florian Bucă, succint, obiectul de activitate al afacerii cu venituri de 17,62 milioane de lei în 2022, un salt aproape triplu faţă de rezultatul anului precedent – 6,22 milioane.

Povestea businessului Soft Tehnica a început în anul 2004, la iniţiativa antreprenorilor Iulian şi Alin Popescu, care au pornit de la ideea de a crea produse care spun o poveste, dar şi branduri proprii, uşor de identificat în piaţa de profil şi utile celor care le folosesc, ajutându-i pe clienţi în primul rând să economisească cea mai  importantă resursă: timpul. „Ne-am concentrat mult pe cercetarea diferitelor modele de business, pentru a identifica acele puncte-cheie care ar ajuta cu adevărat administratorii unei afaceri, în funcţie de industria din care fac parte. Am reuşit să creăm atât soluţii generice, cât şi soluţii la cheie, plecând de la cerinţele specifice ale clienţilor şi anticipând dezvoltarea ulterioară a nevoilor acestora, iar astăzi suntem pregătiţi să livrăm proiecte majore. Ne putem asuma dezvoltări complexe, pentru care nu trebuie să avem toate ingredientele succesului, ci doar o echipă motivată şi gata să înveţe tehnologii sau trucuri noi şi, astfel, să ne depăşim aşteptările”, spune Florian Bucă.

De altfel, clienţii companiei au fost sursa din care au învăţat cele mai multe detalii despre dezvoltarea de software, „pentru că ne-au motivat să găsim soluţii compatibile cu nevoile lor”. Şi, cum orice problemă are şi o soluţie, iar o soluţie bună se poate generaliza, în următorii cinci ani de la lansare au dezvoltat un nou model de afaceri – „am încercat să transformăm fiecare proiect într-un produs eficient şi scalabil, înţelegând trendurile şi oportunităţile din piaţă”.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO