Profesii

Câţi oameni circulă zilnic cu metroul în Bucureşti şi câte trenuri are Metrorexul

Câţi oameni circulă zilnic cu metroul în Bucureşti...

Autor: Mihaela Pascari

25.11.2015, 12:50 6305
 
Metroul bucureştean a transportat anul trecut peste 173 de milioane de călători, de unde rezultă o medie de trafic zilnic de 480.000 de oameni. Metroul şi staţiile lui devin astfel o ţintă principală pentru angajatori tocmai datorită traficului şi vizibilităţii. Staţia de metrou Unirii are cel mai intens trafic de călători, urmată de Piaţa Victoriei şi Obor.  „Şi compania noastră foloseşte astfel de metode, dar nu sunt generale pentru că rezultatele nu sunt neapărat cele aşteptate, noi abordăm într-un mod direct candidaţii“, susţine Florin Godean, country manager al Adecco România, companie de recrutare şi închiriere de forţă de muncă.
 
Anunţurile postate într-un tren de metrou costă 2.800 de euro pe luna, potrivit datelor de pe site-ul Metrorex, însă reprezentanţii companiei nu au precizat până la închiderea ediţiei câţi bani fac din închirierea de spaţiu publicitar în trenurile de călători.
 
Metrorex are 44 de trenuri de tip Bombardier şi 33 de trenuri IVA, în total 77 de trenuri cu care circulă 480.000 de oameni zilnic. Asta înseamnă o medie de 6.233 de persoane care circulă cu fiecare metrou zilnic. 
 
 
Metroul devine astfel un nou teren în care angajatorii îşi mută anunţurile de recrutare pe lângă site-urile specializate, agenţii de plasare de forţă de muncă, târguri de joburi.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO