Profesii

Cel mai scump executiv recrutat de head-hunteri

03.12.2009, 23:00 24

Cel mai mare venit al unui executiv plasat de head-hunteri inacest an a fost de 18.000 de euro, potrivit datelor furnizate ZF depatru firme specializate in recrutarea la nivel de topmanagement.

Cele mai mari venituri incasate de executivii de top (CEO,country manager sau director general) plasati de companiile deexecutive search in acest an variaza intre 12.000 si 18.000 deeuro, in conditiile in care anul trecut porneau de la 16.000 siajungeau pana la 23.000 de euro.

Salariile executivilor de top nu au scazut in anul crizei.Veniturile insa in anumite situatii s-au diminuat, dar nu cavaloare absoluta a bonusurilor acordate de angajatori, ci maidegraba pentru ca targeturile, care in anii trecuti erau depasitecu usurinta de sefii din companii, au devenit in 2009 un fel de"misiuni imposibile".

"Bonusurile sunt mai mici, insa in ceea ce priveste salariulfix, nu am sesizat schimbari. In schimb, au scazut pretentiilecandidatilor, oamenii sunt mai flexibili si au asteptari maiscazute", spune Radu Manolescu, managing partner al K.M. Trust& Partners.

"Posturile de top si middle management sunt critice pentrusupravietuirea companiilor. Daca anii trecuti numai sa nu vrei savinzi nu vindeai, acum iti trebuie oameni foarte buni, care sareuseasca sa se descurce in conditii de piata mult mai dificile",spune Oana Datki, country manager al Consulteam, reprezentantulgigantului mondial de consultanta in resurse umane Mercer.

Cititi luni in Profesii care este topul celor maimari salarii ale executivilor plasati de head-hunteri in2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO