Profesii

Cine este cel mai bine plătit executiv român. El a câştigat anul trecut 9,4 mil. dolari, cu aproape 1 mil. dolari mai mult decât în 2021

Cine este cel mai bine plătit executiv român. El a...

Autor: Cristina Roşca, Liviu Popescu

06.05.2023, 07:31 1976

Executivul român Silviu Popovici (55 de ani), ce deţine funcţia de CEO al PepsiCo Europa, a încasat anul trecut un pachet salarial de 9,4 milioane de dolari. 

Prin poziţia pe care o deţine, Popovici este cel mai puternic executiv român El are pe mână un business de 13 mld. dolari, Europa contribuind cu 15% la total vânzărilor gigantului american PepsiCo.

Executivul român Silviu Popovici (55 de ani), ce deţine funcţia de CEO al PepsiCo Europa, a încasat anul trecut un pachet salarial de 9,4 milioane de dolari. Este vorba de salariu, acţiuni şi alte beneficii, conform raportului anual al com­pa­niei. Prin prisma sumei înca­sate, Popovici este cel mai bine plătit executiv român. Suma totală pe care el o va primi este cu aproape un milion de dolari (puţin peste 10%) mai mare decât cea din 2021. Creşterea remuneraţiei vine în contextul în care gigantul a­me­rican PepsiCo şi-a majorat veni­turile anul trecut cu 9%, la 86,4 mld. do­lari, iar profitul operaţional „core“ (core operating profit) are plus 8%, depăşind 12,3 mld. dolari.

CITITI AICI POVESTEA LUI SILVIU POPOVICI

La totalul încasărilor, Europa contribuie cu 15%, fiind a treia cea mai importantă „felie“ din business, după PepsiCo Beverages America de Nord (doar băuturile) cu 30% cotă şi Frito-Lay America de Nord (divizia de snacks) care are 27%. În afară de America de Nord, în toate celelalte zone geografice, cele două divizii- băuturi şi snacksuri - anunţă rezultatele împreună.

Prin poziţia pe care o deţine, Popovici este cel mai puternic executiv român. El are pe mână un business de 13 mld. dolari, cu un profit operaţional core de 1,2 mld. dolari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO