Profesii

Cosmote vaneaza oamenii Orange si Vodafone

Cosmote vaneaza oamenii Orange si Vodafone

Nondas Karavas, directorul de resurse umane si administratie al Cosmote Romania

07.07.2006, 18:55 90

Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania a anuntat in ultimele zile cooptarea a sase manageri in cadrul companiei, patru dintre acestia fiind adusi de la principalii competitori, Vodafone si Orange.
"Managerii cu experienta in domeniu sunt recrutati in mare parte de la ceilalti operatori de telefonie mobila de pe piata prin intermediul firmelor de headhunting", a declarat Nondas Karavas, directorul de resurse umane si administratie al Cosmote Romania.
Karavas a spus ca unul dintre motivele pentru care angajatii competitorilor aleg sa vina la Cosmote il reprezinta pachetele salariale si de beneficii competitive.
"Principala modalitate de a-i atrage sunt salariile mult mai mari, pentru ca alta solutie nu au, avand in vedere ca cei vizati nu sunt convinsi ca business-ul va fi de succes", a comentat George Butunoiu, headhunter la propria firma de consultanta in resurse umane - George Butunoiu.
Potrivit acestuia, o companie de pe piata telefoniei mobile ar trebui sa ofere acum pachete salariale cu cel putin 50% mai mari pentru a putea atrage managerii concurentei.
"In prezent, majoritatea pozitiilor de management din Cosmote sunt detinute de angajati cu experienta in domeniul telecomunicatiilor", a precizat Karavas. Cei urmariti au in general un background de cel putin trei ani de activitate in industrie.
Astfel, Bogdan Tibrin conduce acum departamentul handsets development (dezvoltare terminale mobile - n.r.) din cadrul diviziei de marketing si comunicare a companiei. El a venit la Cosmote dupa o experienta de lucru de noua ani in cadrul Vodafone, unde ultima pozitie pe care a ocupat-o a fost cea de marketing product manager.
Un alt manager care a lucrat in MobiFon este Ioan Pepenar, noul Data & WAP product manager al celor de la Cosmote in cadrul departamentului de produse si servicii din divizia de marketing si comunicare. El are o experienta de sase ani in domeniul telecomunicatiilor, acumulata la Vodafone si la Ipsos Interactive Services, divizie a grupului Ipsos, specializata in studii de piata online.
De la Orange compania l-a luat de pe pozitia de marketing trainee pe Cristian Tomescu, care are o experienta de cinci ani in telecomunicatii. Tomescu va fi consumer product manager in cadrul departamentului de produse si servicii din aceeasi divizie de maketing si comunicare a Cosmote.
Cosmote a numit-o pe Aurelia Fertea account manager in cadrul departamentului sales & costumer care division. Ea a lucrat in telecomunicatii timp de sapte ani, in cadrul Orange Romania.
Alti managerii, noi adusi de Cosmote sunt Mihaela Ciausu, noul director juridic al companiei, care a venit de la compania de consultanta Deloitte Touche si care a fost si senior legal adviser la Orange, precum si Andreea Ene, care va fi brand manager in cadrul departamentului de marketing si comunicare, dupa ce a lucrat ca junior brand manager in cadrul Danone Romania.
In prezent, pentru operatorul de telefonie mobila lucreaza in Romania peste 560 de oameni, cu 40% mai multi decat in luna decembrie a anului trecut, cand Cosmote avea 400 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO