Profesii

Creşte numărul start-up-urilor în IT şi învăţământ, iar agricultura pierde teren

Creşte numărul start-up-urilor în IT şi...

Autor: Corina Mirea

20.01.2015, 00:05 300
Industria IT şi învăţământul sunt domeniile care au trezit interesul celor mai mulţi antreprenori români anul trecut, numărul micilor afaceri cu specific IT fiind cu aproape 9% mai mare ca în 2013, iar cel al start-up-urilor cu o componentă educaţională fiind în creştere cu circa 19%, potrivit unui studiu realizat recent de Fundaţia Post-Privatizare.
 
„În 2014 se remarcă schimbarea orientării către domenii noi, precum IT şi învăţământ, şi scăderea dramatică a înmatriculărilor în sectorul agriculturii. Numai în trei sectoare numărul start-up-urilor este superior în 2014 celui din 2013 (învăţământ, cu un număr de înma­triculări mai mare cu 18,8%, informaţie şi comunicaţii, cu 8,94%, şi comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, cu 5,38%)“, se arată în studiu.
 
De altfel, chiar şi datele oferite de instituţiile publice arată că tinerii încep să se orienteze către domenii mai puţin tradiţionale atunci când vor să îşi înfiinţeze o afacere, activităţile de software fiind printre primele 15 domenii pe care au pariat românii pentru deschiderea unei afaceri de la zero în 2014, dintr-un total de peste 400 de sectoare în care au fost pornite afaceri de tip SRL-D, potrivit Registrului Comerţu­lui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO