ZF 24

Din culisele recrutării: ce trebuie să ştie un manager care vrea să îşi schimbe locul de muncă înainte de a ajunge la interviul de angajare

Din culisele recrutării: ce trebuie să ştie un manager...

Autor: Adelina Mihai, Corina Mirea

18.11.2013, 00:08 72

Managerii care vor să îşi schimbe locul de muncă ar trebui să îşi personalizeze CV-ul în funcţie de cerinţele jobului la care aplică, să evite răspunsurile de tip „reţetă“ la întrebările recruiterului, să identifice şi să sublinieze calităţile care îi diferenţiază de ceilalţi şi să demonstreze că au ştiut cum să-şi formeze succesori – acestea sunt doar câteva dintre sfaturile pe care le au directorii de resurse umane, recruiterii şi headhunterii care au participat săptămâna trecută la dezbaterea lunară HR Insider, pentru managerii aflaţi în căutarea unui nou loc de muncă.

„Ce aşteptări au directorii de HR de la managerii care vor să îşi schimbe locul de muncă şi cum ar trebui să se prezinte candidaţii la interviu?“  a fost tema celei de-a şaptea ediţii a dezbaterii HR Insider, organizată în fiecare lună de ZF Corporate, serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar.

Formarea de succesori, modul în care au gestionat o problemă întâlnită în business, precum şi motivul pentru care vor să facă o schimbare în carieră sunt elementele care cântăresc tot mai mult în decizia celor care fac angajări.

„Am observat că în ultima perioadă, din dorinţa de a face angajări sau de a avea un loc de muncă, procesul de recrutare este viciat: candidaţii spun ce ar vrea recruiterul să spună, angajatorul spune ce ar vrea candidatul să audă. După fiecare interviu, discut cu candidatul şi încerc să atrag atenţia asupra anumitor lucruri, pentru că recrutarea este până la urmă un proces de vânzare corect între două părţi. E foarte frumos când spui că vrei să îţi schimbi jobul pentru că vrei să înveţi, dar până la urmă vii la un job“, a spus Carmen Dumitrache, HR director în cadrul furnizorului de servicii medicale private Medicover, care are peste 1.000 de angajaţi pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO