Profesii

Durata de pregătire pentru medici prin rezidenţiat, redusă cu un an pentru 36 din 59 de specialităţi

Durata de pregătire pentru medici prin rezidenţiat, redusă cu un an pentru 36 din 59 de specialităţi
25.07.2010, 14:51 44

Durata de pregătire pentru medici, prin rezidenţiat, va firedusă începând cu concursul din acest an, astfel încât pentru 36dintre cele 59 de specialităţi medicale perioada va fi redusă cu unan, informează, duminică, Ministerul Sănătăţii, citat de Mediafax.

Măsura este prevăzută în noul Ordin al ministrului Sănătăţii,OMS 1041/16.07.2010, publicat în Monitorul Oficial de vineri.

"Am scutit astfel 36 de ani pentru pregătirea în specialitate.Avem două avantaje prin aplicarea noilor prevederi. În primul rând,vom obţine formarea mai rapidă a medicilor specialişti care intrăsă lucreze în spitalele din România, pe de altă parte venim insprijinul medicilor care nu vor mai fi nevoiţi să aştepte aniîntregi pentru a putea profesa. De asemenea, prin aceste măsuri nevom alinia şi noi prevederilor europene, conform Directivelor învigoare", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Cea mai scurtă durată de pregătire în specialitate a rămas treiani, iar cea mai lungă perioadă este de şase ani. Citiţi mai multepe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO