Profesii

Estimările de angajări, la cel mai optimist nivel

Foto Shutterstock

Estimările de angajări, la cel mai optimist nivel

Autor: Adelina Mihai

13.06.2011, 23:55 1038

Angajatorii români au cele mai ambiţioase planuri de recrutarede la finele lui 2008 încoace, întrucât 28% din firmele de pe piaţalocală vor să-şi mărească numărul de angajaţi în trimestrul trei alacestui an, arată un studiu al Manpower România, firmă cuactivităţi în resurse umane.

"Estimările privind angajările sunt de această dată cele maimari din ultimii trei ani în România şi ne fac să fim optimiştipentru a doua parte a lui 2011", susţine Valentin Petrof, countrymanager al Manpower România.

Studiul, care măsoară intenţiile de angajare ale 765 deangajatori de pe piaţa locală, a folosit un indicator - previziuneanetă de angajare - rezultat în urma diferenţei dintre procentul decompanii care urmează să facă angajări şi procentul de angajatoricare urmează să facă disponibilizări.

Pentru prima dată de la sfârşitul lui 2008 încoace, previziunilede angajare ale angajatorilor români au atins un nivel record, de20%, faţă de estimările negative, de -2% de la începutul acestui ansau de -11% de la finele lui 2009. Cei care vor să-şi găsească unloc de muncă în următoarea perioadă au mult mai multe şanse înRomânia decât în alte ţări. În Spania, Grecia sau Italia se fac maimulte concedieri decât angajări în următoarea perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO