Profesii

Germanii de la Eckerle angajează 100 de oameni în fabrica de subansamble auto din Cluj

Germanii de la Eckerle angajează 100 de oameni în...

Autor: Laurentiu Cotu

19.10.2015, 18:18 893

Furnizorul de componente auto Eckerle Automotive, subsidiara locală a grupului german Eckerle, a investit 400.000 de euro în extinderea capacităţii de producţie la fabrica de subansamble şi piese auto din Cluj-Napoca. Unitatea de producţie Eckerle Automotive din Cluj-Napoca a fost extinsă de la 5.600 mp la 6.300 mp, personalul urmând să crească cu 100 de angajaţi, de la 800 la 900 de persoane. În fabrica Eckerle de la Cluj sunt asamblate componente pentru industria auto, precum dispozitivele pentru funcţii de confort (ridicare geamuri, ştergătoare de parbriz), dispozitive pentru acţionare şi manevrabilitate (ABS, racire) sau articole de masă (blocare uşă, valve de ventilaţie).

’’Grupul Eckerle investeşte prin divizia automotive 400.000 de euro în extinderea capacităţii de producţie de la Cluj. Hala de producţie de pe bulevardul Muncii, în care îşi desfăşoară activitatea Eckerle Automotive, a fost extinsă cu 700 de metri pătraţi’’, potrivit unui comunicat de presă emis de compania Eckerle Automotive.

Principalul client al Eckerle Automotive este Bosch, iar produsele fabricate la Cluj sunt folosite pentru dotarea mărcilor de autovehicule Prosche, BMW, Audi, Nissan, Toyota, Ford, Land Rover sau Opel. Un alt client important al germanilor este compania Brose. Eckerle Automotive a avut anul trecut o cifră de afaceri de 151,5 mil. lei (34 mil. euro), un profit net de 2,7 mil. lei (600.000 de euro) şi un număr mediu de 779 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Grupul Eckerle este prezent la nivel internaţional prin filialele sale din Germania, Ungaria, România, Mexic şi China. Operaţional, există două divizii principale în cadrul grupului: divizia automotive, specializată pe tehnica de asamblare şi divizia industrie, specializată pe automatizare şi tehnologia maselor plastice. 

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO