Profesii

Leadership

07.12.2008, 16:37 27

Jumatate dintre angajatii romani sunt stresati
42% dintre angajatii romani ajung sa viseze noaptea sarcinile nerezolvate de la birou, 47% isi imagineaza des ca isi iau seful la palme, iar 57% sunt pur si simplu stresati, arata un studiu initiat Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala. Conform studiului, principala sursa de stres este munca peste program, 35% dintre cei intervievati muncesc intre zece si 12 ore pe zi. De asemenea, stresul are diverse consecinte asupra calitatii vietii lor. De exemplu, 40% dintre angajati au probleme in familie din cauza serviciului. Mai mult decat atat, 39% dintre cei intervievati au declarat ca lucreaza si de acasa. Pentru a scapa de stres, romanii prefera sa vorbeasca la telefon, sa faca miscare, sa se uite la televizor sau sa doarma. Studiul a fost efectuat in luna octombrie, pe un esantion de 3.300 de persoane din Bucuresti. Esantionul a fost format in proportie de 53% din femei si 47% din barbati cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani. Romtelecom a initiat saptamana trecuta o campanie destinata combaterii stresului.
 
 
The Group a angajat zece interni in urma programului Start Internship
Cel mai mare grup de publicitate autohton, The Group, a lucrat cu 28 de interni vara trecuta, ca parte a programului Start Internship. Dintre acestia, zece au ramas in companie. Tinerii lucreaza in prezent in domenii ca media, creatie, research sau branded content. Fiecare dintre ei este supervizat de manageri si participa la cursuri de specialitate sustinute de echipa interna de traineri. "Ne-a fost chiar dificil sa decidem care sunt cei mai buni, pentru ca am vazut la acesti tineri atat de mult entuziasm si mai ales atat de multa dorinta de a se implica in proiecte, de a acumula cunostinte, incat cu greu am putut face un shortlist. In final am ales zece interni carora le-am propus sa ne devina colegi", explica Andreea Idriceanu Calev, communications director al The Group. Anul viitor, compania va sustine proiectul Start Internship si prin implicarea directa in pregatirea evenimentului, ca membru al comitetului de organizare, lucru care presupune inclusiv promovarea programului catre clientii si partenerii grupului, precum si sustinerea unor prezentari in universitati si licee. Start Internship este o initiativa a Guvernului Romaniei lansata in luna aprilie a acestui an.
 
 
Tinerii care vor sa studieze in strainatate ar trebui sa aiba o lista scurta de 3-5 universitati
Tinerii care doresc sa studieze in strainatate trebuie sa aiba o lista scurta de minimum trei universitati pe care le targeteaza, dar nu mai mult de cinci institutii de invatamant, potrivit reprezentantilor Educativa prezenti la conferinta "Invata sa aplici", organizata la sfarsitul saptamanii trecute de asociatia studenteasca FINANS si de Academia de Studii Economice din (ASE) Bucuresti. "Nu este obligatoriu ca un tanar interesat sa studieze la o universitate straina sa aleaga intre programele organizate de universitati diferite. Cei interesati pot apela si la mai multe programe oferite de aceeasi institutie educationala, in masura in care programele au legatura intre ele. De exemplu, nu este recomandat sa se aplice pentru un program de business si unul de psihologie", spune Bogdan Kocheschi, project coordinator Educativa. Aproximativ 85.000 de studenti romani au optat in ultimii patru ani pentru cursurile unei institutii de invatamant superior din strainatate, arata un studiu realizat de Educativa. Mare parte dintre cei care aleg sa studieze in straini aleg ca destinatii Marea Britanie, Danemarca, Norvegia, Suedia, Franta sau Statele Unite ale Americii. Educativa reprezinta un grup de organizatii nonguvernamentale si companii private care promoveaza proiecte de dezvoltare pentru tineri, iar conferinta "Invata sa aplici" s-a adresat tinerilor interesati de modul in care pot ajunge sa studieze in strainatate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO