Profesii

Liderii de astăzi trebuie să fie modele pentru noua generaţie, să înţeleagă nevoia de transformare şi să iasă din paradigma „eu a trebuit să muncesc din greu pentru ceea ce am”

Liderii de astăzi trebuie să fie modele pentru noua...

Autor: Corina Zamfir

30.04.2017, 06:01 726

Schimbarea generaţiilor este un sbiect cât se poate de actual în lumea business-ului, care le pune probleme până şi celor mai buni lideri.

Madi Rădulescu, de la MMM Consulting, povesteşte într-o opinie acordată revistei Business Magazin că liderii din ziua de astăzi au suficient timp la dispoziţie să fie şi productivi, dar să le ofere şi modele şi surse de învăţare tinerilor care vin din spate, ba chiar cu o viteză de dezvoltare mai mare decât cea de care a avut parte generaţia ei.

“Ne uităm în mod inutil la noua generaţie ca la un grup de oameni pe care demult doar noi îl înţelegem, proiectând îngrijorări şi întrebându-ne cum va arăta viaţa noastră atunci când pensiile vor depinde de ei”, spune ea.

“Liderii trebuie să aplice pe propria persoană toate teoriile şi conceptele asociate managementului schimbării, care devin instrumente de transformare personală. Însă vrei cu adevărat să te transformi ca persoană, ca lider? Răspunsul politicos poate fi pozitiv, însă, până când nu trăieşti esenţa acestuia, rămâne doar un răspuns politicos”, adaugă Madi Rădulescu pentru Business Magazin.

Citiţi opinia integrală în revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO