Marian Burcea este noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

20 mar 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Marian Burcea este noul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, fiind numit în funcţie în urma deciziei prim-ministrului Sorin Grindeanu.

Burcea este de profesie medic oftalmolog, fiind conferenţiar universitar la Universitatea Carol Davila din Bucureşti şi va prelua mâine mandatul în mod oficial, în urma unei ceremonii a care va participa şi Florian Bodog, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Marian Burcea a fost propunerea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, pentru funcţia de preşedinte al CNAS, în locul lui Radu Ţibichi, fostul preşedinte al Casei.

Potrivit site-ului CNAS, Radu Ţibichi, care a fost preşedinte din aprilie 2016, ocupă în prezent funcţia de director general.

Marian Burcea, noul preşedinte al CNAS pentru următorii patru ani, a fost director medical la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti şi din 2004 a ocupat funcţia de director în cadrul Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii  Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.).

Noul şef al CNAS are de gestionat un buget de 28,8 miliarde de lei, mai mare cu 15% anul acesta faţă de 2016.

 
Cuvinte cheie:
casa
, presedinte
, asigurari de sanatate
, functie
, decizie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide