Profesii

Ministerul Afacerilor Interne are peste o mie de noi angajaţi

Ministerul Afacerilor Interne are peste o mie de noi...

Autor: Mediafax

22.07.2016, 13:09 217

Cei peste 1.000 de oameni au participat vineri la ceremoniile de depunere a jurământului de credinţă a Promoţiei 2016 a şcolilor de agenţi şi subofiţeri ai MAI, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de către reprezentanţii instituţiei.

Cei peste 1.000 de absolvenţi s-au pregătit la cele şase şcoli ce aparţin ministerului - Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea şi Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

„Transformările care au loc în jurul nostru, noile riscuri şi ameninţări cu care Europa se confruntă, fac ca aşteptările românilor în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea să fie foarte mari. În cazul vostru, cum majoritatea urmează să lucraţi în stradă, în contact direct cu cetăţenii, veţi cunoaşte şi veţi răspunde acestor aşteptări legitime care ţin de siguranţa comunităţilor în care vă veţi desfăşura activitatea” le-a transmis ministrul Petre Tobă absolvenţilor.

Potrivit MAI, încadrarea celor peste 1.000 de absolvenţi face parte din cea de-a treia etapă a “Planului privind reducerea deficitului de personal din MAI”, care a ajuns la aproximativ 15.000 de oameni.

În luna mai Ministerul Afacerilor Interne anunţa că de la începutul anului peste 5.000 de angajaţi ai diferitelor structuri au părăsit sistemul prin pensionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO