Profesii

Ministrul Educaţiei scoate presa la tablă în controversa studenţilor fără Bac: Nu e facultate, e „colegiu terţiar”. Ce spun universităţile

Ministrul Educaţiei scoate presa la tablă în...

Autor: Gândul

11.09.2014, 18:51 370

Decizia Ministerului Educaţiei de a adopta,luni, metodologia prin care universităţile pot organiza colegii de învăţământ terţiar nonuniversitar la care se pot înscrie absolvenţii fără bacalaureat, a creat controverse în întreaga societate. Deşi încă sunt multe întrebări fără răspuns cu privire la noua metodologie, lumea academică s-a împărţit deja în două tabere: unele universităţi spun că vor organiza astfel de cursuri, în timp ce altele nu sunt de acord cu o asemenea formă de educaţie.

Pe de altă parte, specialiştii în educaţie arată că o astfel de măsură nu face decât să ducă reforma în educaţie în zona gri, pentru că nu este clar ce se va întâmpla cu echivalarea creditelor obţinute în cadrul unui asemenea program. Şi studenţii critică măsura adoptată de Ministerul Educaţiei şi spun că programele nu sunt echivalente cu studiile superioare, ele fiind încadrate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar.

Universităţile din România pot organiza, chiar din acest an, la nivelul colegiilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate, cursuri cu o durată cuprinsă între 1 şi 3 ani, în funcţie de profil şi de curs.

Citiţi articolul integral pe gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO