Profesii

Noua politică de recrutare: Spune-mi cât de atrăgător te consideră prietenii ca să-ţi spun ce şanse ai să te angajezi

Noua politică de recrutare: Spune-mi cât de atrăgător...

Autor: Cătălina Butan

09.06.2013, 16:00 202

Site-ul de dating online BeautifulPeople.com controversat prin faptul că acceptă doar membri atractivi îşi extinde serviciile către piaţa de recrutare, scrie Mashable.com.

Serviciul gratuit va permite companiilor şi persoanelor fizice să acceseze baza de date a site-ul de oameni „atractivi”. Doar cei care sunt votaţi drept atractivi de către alţii pot rămâne pe site.

Angajatorii vor avea un profil special, de business şi vor putea urmări alţi membri care sunt în căutarea unui job. Membrii vor putea de asemenea să vadă anunţurile de job-uri postate şi să aplice direct de pe site.

„Un angajator sincer îţi va spune că plăteşte să angajeze personal atractiv. Oamenii frumoşi lasă o mai bună primă impresie clienţilor””, a spus Greg Hodge, directorul BeautifulPeople.com.

Cu toate că acest lucru pare discriminatoriu, nu este niciun secret că anumite companii vor să angajeze personal atractiv pentru a le reprezenta brand-ul. Un agent de vânzări care aplică pentru un job în domeniul cosmetic are mai multe şanse să fie angajat dacă are tenul curat decât unul cu probleme.

În acelaşi timp, retailerul fashion Abercrombie & Fitch a fost în atenţia presei şi mediei că ar dori ca hainele sale să fie cumpărate doar de clienţi atractivi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO