Profesii

Paradox printre tineri: vor un loc de muncă, dar par dezinteresaţi de jobul pentru care aplică

Paradox printre tineri: vor un loc de muncă, dar par...

Autor: Corina Mirea

03.08.2013, 18:22 1187

În ciuda numărului tot mai mare de candidaţi care aplică pentru un post scos la concurs de distribuitorul de medicamente Farmexim (unde media de vârstă este de 38 de ani), există tineri care încă transmit potenţialului angajator lipsă de interes pentru un loc de muncă chiar de la interviul de angajare.

„Perioada de criză a schimbat mult mentalitatea candidaţilor. Aceştia se decid mai greu atunci când aleg să îşi părăsească actualul loc de muncă, iar dacă o fac, cu siguranţă oferta primită trebuie să fie una foarte atractivă din multe puncte de vedere. Siguranţa locului de muncă, notorietatea şi stabilitatea companiei, posibilitatea de a se dezvolta şi de a promova în cadrul organizaţiei  sunt printre cele mai importante aspecte urmărite  atât de tinerii candidaţi care doresc să-şi înceapă o carieră, cât şi de cei mai experimentaţi“, spune Amalia Iancu, cea care conduce de trei ani politicile de resurse umane pentru cei 689 de angajaţi ai Farmexim.

„Unii dintre candidaţi fie întârzie,  fie nu se prezintă la interviul programat (fără să anunţe acest lucru în prealabil), iar alţi candidaţi se prezintă la interviu fără ca măcar să ştie câteva lucruri  despre companie, ceea ce demonstrează lipsă de interes  şi de motivaţie  din partea lor. Un alt aspect important este legat de lipsa unor întrebări suplimentare din partea lor legate de postul respectiv, pentru a clarifica toate aspectele privind aşteptările angajatorului pentru acel post,  ceea ce demonstrează iar lipsă de interes pentru ocuparea acelei poziţii“, precizează Amalia Iancu.

Citiţi părerea unui director HR din farma despre politica statului de a încuraja angajarea tinerilor pe www.zfcorporate.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO