Profesii

Peste 20 de companii au scos la concurs 200 de poziţii de internship şi entry-level la un târg virtual de cariere

Peste 20 de companii au scos la concurs 200 de poziţii...

Autor: Corina Mirea

10.07.2013, 16:17 1180

Mai mult de 20 de companii, printre care IBM, Deloitte, Xerox, GDF Suez, Freescale sau Penny Market, au scos la concurs 200 de poziţii pentru absolvenţii de facultate din promoţia 2013 care sunt în căutarea unui internship sau a unui job de entry-level, în cadrul târgului virtual de cariere organizat de platforma de recrutare online Hipo.ro.

Cele mai multe (120) dintre poziţiile scoase la concurs de companii vizează joburi de tip entry-level şi se adresează în special candidaţilor cu studii economice sau tehnice. În acelaşi timp, în jur de 80 de poziţii vacante sunt dedicate tinerilor absolvenţi care vor să intre într-un program de internship sau trainee.

“Majoritatea joburilor active sunt concentrate în principalele centre universitare din România  (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara), dar există şi companii care oferă oportunităţi în alte localităţi precum Bistriţa, Buzău, Craiova, Ploieşti sau Arad”, spune  George Samoila, project manager al portalului de carieră Hipo.ro.

Printre companiile de pe plan local care caută tineri pentru programele de internship sau trainee se numără IBM, Zentiva, Goodyear, Leoni Wiring Systems sau Deloitte.

Salariile pe care le pot câştiga absolvenţii de facultate care optează pentru o companie cu profil de IT încep de la 500 de euro net lunar pentru o poziţie de entry-level în programare. În acelaşi timp, pentru cei care optează pentru un job în industria FMCG salariile pornesc de la circa 200 de euro net pe lună în cazul unui casier, potrivit informaţiilor din piaţă.

Până în prezent, târgul virtual a avut peste 60.000 de vizitatori din toată ţara, un procent de 48% dintre aceştia fiind bucureşteni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO