Profesii

Philip Morris are un nou şef pe corporate affairs, după plecarea lui Andrei Vasilescu

Philip Morris are un nou şef pe corporate affairs, după plecarea lui Andrei Vasilescu

Autor: Adelina Mihai

10.04.2012, 12:49 1806

Sorana Bogdana Mantho, un executiv cu o experienţă de 20 de ani în domeniul juridic, a fost numită în funcţia de director de Corporate Affairs al Philip Morris România şi Bulgaria, producătorul ţigărilor Marlboro. Ea vine în locul lui Andrei Vasilescu, cel care a lucrat peste 16 ani în companie şi care a ales să se implice în proiecte personale de antreprenoriat.

Sorana Mantho a lucrat timp de 13 ani în legal management pentru companii de top din domeniul telecomunicaţiilor şi al industriei grele, iar în ultimii cinci ani a fost Senior Counsel, conducând Departamentul Juridic al Philip Morris România şi Bulgaria.

"Unul dintre obiectivele mele va fi acela de a comunica principiile noastre, prin modul în care compania acţionează pentru îndeplinirea obiectivelor sale de afaceri şi îşi asumă responsabilităţile, deoarece principiile şi acţiunile noastre contribuie la formarea percepţiilor şi aşteptărilor partenerilor noştri", a spus Manthp.

Philip Morris România, care produce ţigările Marlboro, L&M, Parliament sau Virginia Slims, a avut în 2010 afaceri cumulate de aproape 514 milioane de euro, în scădere cu aproape 7,5% faţă de anul anterior, prin intermediul celor două firme Philip Morris România (fabrica din Otopeni) şi Philip Morris Trading (firma de distribuţie), potrivit datelor publicate la Ministerul de Finanţe. Philip Morris România are în jur de 800 de angajaţi, din care aproximativ 500 lucrează în fabrica din Otopeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO