Profesii

PwC: La fiecare euro plătit pentru salariul unui angajat din România, o multinaţională are profit de 1,3 euro

Horaţiu Cocheci, senior manager şi liderul echipei de servicii de consultanţă în resurse umane în cadrul PwC România

Horaţiu Cocheci, senior manager şi liderul echipei de servicii de consultanţă în resurse umane în cadrul PwC România

Autor: Adelina Mihai

15.01.2015, 12:30 6165
Angajaţii români sunt mai profitabili pentru multinaţionale decât ceilalţi angajaţi europeni, arată cel mai recent studiu pe tema rentabilităţii capitalului uman în România realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC. Astfel, rentabilitatea capitalului uman în România (adică numărul de unităţi monetare generate de fiecare angajat pentru fiecare unitate monetară investită în remuneraţia sa) este de 1,3, în creştere cu 4% faţă de anul 2013 şi cu 16% mai mare decât media europeană.
 
„În condiţiile în care veniturile companiilor din România nu au crescut semnificativ anul trecut, iar costurile salariale au rămas relativ constante, creşterea uşoară faţă de anul precedent a fost dată de eficientizarea costurilor indirecte ale companiilor, deşi s-au remarcat şi o serie de investiţii de anvergura în sisteme informatice moderne de tip ERP, CRM etc. care au dus la o îmbunătăţire a productivităţii”, a spus Horaţiu Cocheci, senior manager şi liderul echipei de servicii de consultanţă în resurse umane în cadrul PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO