Profesii

Studiu EY: Una din trei firme din România se teme de competiţia venită din alte sectoare

Studiu EY: Una din trei firme din România se teme de...

Autor: Adelina Mihai

06.06.2018, 11:35 104

Un procent de 31% din rândul companiilor din România văd competiţia în creştere din partea firmelor din alte sectoare drept una din fortele "disruptive" cu impact în afacerea lor, arată rezultatele unui studiu realizat de firma de audit şi consultanta EY.

"Rezultatele studiului arata ca digitalul si tehnologia nu se afla pe primele locuri in ceea ce priveste impactul pe care il au fortele disruptive in companii. Majoritatea companiilor (64%) considera schimbarea comportamentului consumatorilor si clientilor drept forta disruptiva cu cel mai mare impact in sectorul lor de activitate", a spus Aurelia Costache, Liderul departamentului de asistenta in afaceri in cadrul EY Romania.

Pe locul doi in topul fenomenelor care perturba businessul din Romania se afla tehnologiile digitale si transformarea modelului de business ca rezultat al acestor tehnologii (39%), iar pe locul trei competitia in crestere din partea companiilor din alte sectoare (31% dintre respondenti).

Studiul EY "Cum raspund companiile din Romania schimbarilor disruptive?" a fost realizat pe un esantion de 310 lideri din companiile din Romania, in perioada ianuarie-februarie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO