Profesii

Studiu Vodafone: Unu din doi tineri români vrea să devină antreprenor. "Companiile trebuie să le creeze noilor generaţii un mediu flexibil"

Studiu Vodafone: Unu din doi tineri români vrea să...

Autor: Adelina Mihai

02.04.2018, 11:31 400

Mai mult de jumatate (51%) dintre tinerii romani cu varste intre 18 si 24 de ani sustin ca ar prefera sa lucreze ca antreprenori, si nu ca angajati, arata rezultatele unui sondaj realizat de firma de cercetare online YouGov la cererea operatorului telecom Vodafone.

"Faptul ca exista un procent atat de mare de tineri care isi doresc sa devina antreprenori - 51%, cel mai ridicat nivel din randul celor 15 tari incluse in studiu- poate fi un mesaj pentru companiile din Romania, care trebuie sa creeze un mediu antreprenorial, flexbil si sa le ofere libertate angajatilor din noua generatie", a spus Florin Petrescu, directorul de resurse umane al Vodafone Romania, in cadrul unui eveniment organizat astazi de companie.

Cercetarea, realizata in cadrul programului Alege-ti viitorul ( futurejobsfinder.vodafone.com), a avut un esantion de 6.000 de respondenti din 15 tari. Sondajul a fost efectuat in perioada ianuarie-februarie 2018. Oficialii Vodafone nu au precizat dimensiunea esantionului din Romania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO