Profesii

Supliment ZF Top Employers. Adina Nanu, director resurse umane & transformare, Auchan România: Ceea ce ne diferenţiază şi ne poziţionează drept un angajator de top este cultura emoţiei

Adina Nanu, director resurse umane & transformare, Auchan România: „Oamenii au nevoie să fie văzuţi şi auziţi, îşi doresc poveşti autentice, experienţe, emoţie şi empatie.”

Adina Nanu, director resurse umane & transformare, Auchan România: „Oamenii au nevoie să fie văzuţi şi auziţi, îşi doresc poveşti autentice, experienţe, emoţie şi empatie.”

Autor: Ramona Cornea

14.11.2023, 00:06 126

„Oportunităţile de dezvoltare oferite angajaţilor, bunăstarea lor, alături de alte criterii analizate de Top Employers Institute din Olanda ne-au adus anul acesta şi certificarea Top Employer 2023.”

Cultura emoţiei este cea care face din Auchan un angajator de top, unul ce a primit certificarea Top Employer de la Top Employers Institute din Olanda, spune Adina Nanu, director resurse umane & transformare în cadrul Auchan România.

„La nivel intern, consider că ceea ce ne diferenţiază şi ne poziţionează drept un angajator de top este cultura emoţiei, aceasta fiind nucleul strategiei de resurse umane a Auchan România. Angajaţii se aşteaptă şi apreciază companiile care reuşesc să adreseze nevoile şi aspiraţiile lor reale. În felul acesta simt că sunt apreciaţi, ascultaţi, valorizaţi, dezvoltându-se sentimentele de apartenenţă, încredere şi stare de bine. Oamenii au nevoie să fie văzuţi şi auziţi, îşi doresc poveşti autentice, experienţe, emoţie şi empatie”, a spus Adina Nanu pentru ZF.

Atât anul trecut, cât şi anul acesta, compania sa numără peste 7.000 de angajaţi. Anul acesta, Auchan a recrutat 700 de noi angajaţi.

„În linie cu planurile de expansiune ale companiei, în ultimul an am recrutat pentru noile magazine deschise, precum şi pentru magazinele remodelate sub conceptul de Discount. Astfel, ni s-au alăturat 700 de colegi noi, cele mai multe angajări având loc în Bucureşti, Cluj şi Timişoara”, a detaliat reprezentanta Auchan.

În plus, ea spune că anul acesta compania s-a concentrat în mod special pe retenţia şi dezvoltarea angajaţilor, având multiple programe care pun accent pe dezvoltarea accelerată a angajaţilor, precum şi pe susţinerea şi actualizarea profesională permanentă a lor.

„Drept urmare, oportunităţile de dezvoltare oferite angajaţilor, bunăstarea lor, alături de alte criterii analizate de Top Employers Institute din Olanda ne-au adus anul acesta şi certificarea Top Employer 2023.”

Din categoria strategii de atragere, Adina Nanu menţionează Auchan Star Talents, un program ce reuneşte de fapt mai multe iniţiative de atragere în echipele Auchan şi de dezvoltare accelerată a oamenilor din cele mai diferite categorii de talent.

„În ceea ce priveşte retenţia angajaţilor, dezvoltăm numeroase programe de dezvoltare accelerată care se adresează fiecărei etape din cariera unui angajat. Auchan Refresh, de exemplu, un centru de excelenţă profesională sub care se derulează programele noastre de transformare a meseriilor pentru viitor (Future of Work), a fost creat din dorinţa de a acompania angajaţii noştri în parcursul lor de evoluţie şi adaptare la provocările noilor dimensiuni ale activităţilor lor”, a mai spus ea.

Mai mult, Adina Nanu susţine că analizele privind competitivitatea externă şi echitatea internă reprezintă o preocupare constantă pentru companie şi sunt integrate în procesele compensaţii şi beneficii.

„Pentru analiza competitivităţii externe, participăm anual la două sondaje salariale, Paywell de la PwC şi Mercer. (...) Acordăm foarte multă atenţie politicilor de remuneraţie, asigurându-ne că rămânem unul dintre cei mai competitivi angajatori. Nici nu am fi putut altfel să creştem de la an la an, într-o competiţie excepţional de mare pe piaţa forţei de muncă. Colegii noştri primesc o gamă variată de beneficii atât financiare, cât şi de dezvoltare profesională, precum şi acces la o gamă complexă de servicii, acestea fiind constant reevaluate şi adaptate la nevoile angajaţilor”, a detaliat reprezentanta Auchan.

Printre beneficiile pe care compania sa le oferă, Adina Nanu enumeră zilele de concediu suplimentare în funcţie de vechime, zile pentru evenimente deosebite, bonusuri de performanţă legate de obiectivele individuale şi de echipă, prime de vacanţă sau de fidelitate.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO