Profesii

Tăieri la sânge: Cel mai mare grup industrial al Germaniei îşi restructurează operaţiunile din energie, dând afară 6.900 de oameni

Tăieri la sânge: Cel mai mare grup industrial al...

Autor: Ştefan Stan

17.11.2017, 11:21 70290

Siemens, unul dintre cele mai puternice conglomerate germane, va concedia aproximativ 6.900 de persoane, adică 2% din forţa globală, într-o încercare de restructurare a diviziei de energie şi gaze, în condiţiile unei creşteri extrem de rapide a energiei regenerabilă. 

Cele mai mari tăieri, aproximativ 6.100, vor fi făcute la divizia de Energie şi de Gaze, care în urmă cu puţină vreme era în plin boom, datorită turbinelor de gaze care generau electricitate. Însă, odată cu creşterea impactului energiei solare şi eoliene, acestea au început să scadă. 

"Divizia de energie trece printr-o disrupţie fără precedent, atât în amploare cât şi în viteză. Având în vedere puterea de inovare şi extinderea rapidă a capacităţilor de generare a energiei regenerabile, presiunea pe orice formă de energie pe bază de gaz este extrem de mare”, a spus Lisa Davis, membru în boardul de management al Siemens. 

Jumătate din concedieri vor fi făcute în Germania, o mişcare care ar putea să fie extrme de nepopulară cu politicienii, care în prezent încearcă să formeze un guvern. Nu s-a menţionat încă costul concedierilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO