Profesii

Tinerii care s-au înscris la Universitatea de Vest din Timişoara cu medii de aproape 9 nu au obţinut locuri la buget

Tinerii care s-au înscris la Universitatea de Vest din...

Autor: Mihaela Pascari

29.07.2016, 13:13 250

Absolvenţii de bacalaureat cu medii de admitere între 8 şi 8,7, nu au obţinut locuri la buget. Tinerii au fost refuzaţi sau chemaţi în sesiunea de admitere din toamnă după probele eliminatorii instituite din anii trecuţi la toate cele 11 facultăţi din cadrul Universităţii.

„Am instituit încă de anii trecuţi un filtru în plus în procesul de admitere. Astfel, toate facultăţile au prevăzut în regulament câte o probă prin care să realizeze o mai bună clasificare a celor admişi în primul an de studiu, în condiţiile în care se doreşte ca doar cei mai buni să acceseze un loc bugetat, indiferent de cât de mari sunt media şi notele de bacalaureat”, a spus rectorul UVT, prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea.

Câţiva zeci de tineri înscrişi la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor au fost printre cei respinşi. De asemenea la facultăţi precum Muzică şi Teatru, Litere, Istorie şi Teologie şi Arte şi Design s-au înregistrat candidaţi respinşi. De exemplu, la Educaţia Fizică şi Sport peste 50 de tineri nu au trecut probele eliminatorii. În această situaţie, cei respinşi au sesiunea de admitere din toamnă.

 „Ne dorim o clasificare cât mai corectă a candidaţilor şi a studenţilor. Îi filtrăm prin aceste probe şi dăm şanse celor mai performanţi să ocupe un loc la buget. Măsurile sunt eficiente atât pentru a genera performanţă, cât şi pentru o cheltuire responsabilă şi eficientă a banului public, pentru cei merituoşi”, a mai spus rectorul UVT. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO