Profesii

Un manager ING Bank a facut training gratis in China

22.11.2009, 23:08 108

Un singur manager roman a participat pana acum la programul deformare profesionala in management (METP) finantat de ComisiaEuropeana si de guvernul chinez, adresat in special directorilordin IMM-urile din statele europene. Din aceasta finantare seasigura plata integrala a trainingului, iar participantiibeneficiaza de o alocatie lunara in cuantum de 1.000 de euro.

Alin Kalo, 37 de ani, managerul filialei ING Bank din Constanta,este singurul roman care a participat pana acum la trainingulgratuit in China, dupa ce a trecut mai multe etape, cum ar fiacordarea unui interviu si prezentarea unui plan de afaceri laBruxelles. Spune ca a urmat acest program pentru ca a vrut sa intrein contact cu cat mai multi oameni de afaceri si sa inteleaga maibine cultura de business chineza. "Una din asteptari a fost de aconstrui relatii pe termen lung cu potentialii parteneri. Pe langaabilitatile de comunicare dobandite, acest potential de networkingm-a convins sa urmez programul de training de zece luni", sustineKalo, care a inceput instruirea in luna aprilie a anului trecut.Pana pe data de 7 ianuarie 2010, managerii romani se pot inscrie laacest program de schimb si formare profesionala, care va incepe inluna mai a anului viitor si care se va desfasura pe parcursul azece luni. In prezent, un numar de 105 manageri din toata Europaparticipa la programul de instruire in China. Durata trainingului(initiat in 2006) a fost prelungita de Comisia Europeana si deguvernul chinez in aceasta vara deoarece a existat un numar mare desolicitari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO