Profesii

Un pădurar din judeţul Mureş a fost agresat şi sechestrat de hoţii de lemne. Acesta este cel de-al 32-lea caz de agresiune împotriva angajaţilor Romsilva din 2017

Un pădurar din judeţul Mureş a fost agresat şi...

Autor: Roana Rotaru

08.11.2017, 11:42 152

Un pădurar  angajat al Ocolului Silvic Reghin a fost agresat şi sechestrat de un grup de persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori din cantonul silvic 3 Cozma, de pe raza localităţii Tonciu, judeţul Mureş, potrivit Romsilva, compania de stat care administrează jumătate din fondul forestier al României.

„Pădurarul fost internat cu multiple leziuni la Spitalul Municipiului Reghin, poliţiştii din cadrul IPJ Mureş efectuând cercetări în acest caz. De la începutul acestui an, alţi 31 de angajaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva au fost agresaţi de către hoţii de lemne sau de braconieri, în cursul acţiunilor de pază a pădurilor. Dintre aceştia, 12 au necesitat îngrijiri medicale, unul fiind împuşcat, iar într-un alt caz, pădurarul fiind deposedat prin forţă de arma de serviciu”, se arată în comunicatul emis de Romsilva.

În acest an, agresiunile asupra personalului silvic din cadrul Romsilva s-au înmulţit cu 50%, iar anul trecut s-au înregistrat 22 de astfel de evenimente.

 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO