Profesii

VIDEO ZF Live. Dana Tudor Tănase, Creative&Bright: Firmele caută oameni care se adaptează uşor la schimbare

Autor: Cristina Bellu

21.09.2016, 00:05 406

Dinamica pieţei muncii reprezintă în momentul de faţă o mare provocare pentru companii, în contextul în care schimbarea frecventă a jobului a de­ve­nit o normalitate în rândul angajaţilor.

Dacă în 2008 aceştia erau interesaţi mai mult de nivelul salarial, iar managerul de competenţele tehnice ale acestora, acum lucrurile stau cu totul altfel, este de părere Dana Tudor Tănase, managing partner din cadrul firmei de consultanţă în resurse umane Creative&Bright.

„Astăzi, pe lângă faptul că mana­gerii se uită la cum anume pot motiva angajatul din punct de vedere financiar, zona de well-being a început să fie din ce în ce mai importantă pentru că an­ga­jaţii au devenit tot mai interesaţi de pa­siunile lor, de dimensiunea timpului lor liber şi de ceea ce înseamnă dezvol­tarea personală şi atunci managerii sunt nevoiţi să meargă în această direcţie.“

Din aceste motive companiile au început să implementeze tot mai multe programe de well-being, au început să creeze un program flexibil de lucru, oferind posibilitatea de a lucra de acasă sau chiar de a reduce săptămâna de lucru la patru zile.

„Ne interesează ca organizaţiile să fie performante şi, atunci, este im­portant să vorbim de oameni motivaţi. Organizaţiile trebuie să ştie foarte bine care sunt oamenii de care au nevoie în contextul economic actual.“

Astăzi, gradul de adaptabilitate al angajaţului la locul de muncă a devenit un factor important în procesul de recrutare.

„Dacă înainte ne interesau foarte mult competenţele tehnice, acum ne intresează mai mult zona de soft skills -cât de uşor pot fi modelaţi angajaţii, cât de uşor putem să lucrăm cu ei, să îi dezvoltăm.  Este important să avem specialişti în domeniu, dar acum ne interesează oamenii care se adaptează uşor la schimbare “.

Anul trecut Creative & Bright a avut afaceri de 200.000 de euro, iar pentru acest an este bugetat un avans cu 30% al vânzărilor faţă de anul trecut. În prezent, compania are 14 angajaţi şi peste 100 de colaboratori.

Compania primeşte solicitări de trainingurile de business şi de dezvoltare personală, de programe de well-being sau evenimente corporate, dar şi de teambuildinguri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO