Profesii

Viitoarele generaţii de angajaţi vor schimba, în medie, câte şapte joburi

Foto Silviu Matei

Autor: Corina Mirea, Adelina Mihai

30.06.2013, 22:41 912

Jobul de o viaţă în aceeaşi companie este pe cale să devină un mit odată cu intrarea în câmpul muncii a tinerilor care vor forma viitoarea generaţie de angajaţi. Avansul tehno­logic şi schimbarea mentalităţii tinerilor faţă de carieră sunt motivele pentru care viitorii angajaţi vor schimba, în medie, câte cel puţin şapte locuri de muncă pe parcursul vieţii profesionale, aceasta a fost una dintre concluziile celei de-a treia ediţii a dezbaterii HR Insider, organizată în fie­care lună de ZF Corporate, serviciul online specializat de ştiri al ZF.

Noua tendinţă este favorizată de lipsa de consiliere profesională din şcoli, tinerii fiind confuzi în legătură cu tipul de job care li s-ar potrivi. Pe de altă parte, nici angajatorii nu au o vizibilitate foarte mare legată de nevoile pe care le vor avea în următorii ani, având în vedere că o mare parte din joburile care vor fi cerute peste cinci ani, de exemplu, nu s-au inventat.

„Pe viitor, odată cu intrarea în câmpul muncii a «urmaşilor» generaţiei Y, supranumită generaţia «iY», mă aştept ca schimbatul jobului foarte des să fie un fenomen de masă“, spune Ştefan Pălărie, preşedinte al Şcolii de Valori.

„Pentru angajat nu este bine să facă parte o perioadă mai lungă de timp dintr-o organizaţie plată, care creşte de la sine.  S-ar putea ca într-o organizaţie aflată în inerţie să nu rămâi cu nimic chiar dacă ai stat 7, 8 sau 10 ani“, spune Sorin Roibu, managing partner al Arthur Hunt.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 01.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO