ZF Live

ZF Live. Corneliu-Marius Crăciunescu, profesor universitar, Universitatea Politehnica Timişoara. Am reuşit să antrenăm aproximativ 4.000 de elevi şi 100 de studenţi în aspecte legate de dezvoltarea energiei pe bază de hidrogen în cadrul proiectului RONNES. Acest proiect este un pas înainte în direcţia spre care se îndreaptă Europa

Corneliu-Marius Crăciunescu, profesor universitar, Universitatea Politehnica Timişoara:
În mod sigur va fi nevoie de specialişti pe energia pe bază de hidrogen pentru că, vrem sau nu vrem, încetul cu încetul, motoarele termice convenţionale se îndreaptă spre sfârşitul vieţii lor.

Corneliu-Marius Crăciunescu, profesor universitar, Universitatea Politehnica Timişoara: În mod sigur va fi nevoie de specialişti pe energia pe bază de hidrogen pentru că, vrem sau nu vrem, încetul cu încetul, motoarele termice convenţionale se îndreaptă spre sfârşitul vieţii lor.

Autor: Ramona Cornea

05.05.2024, 09:55 111

♦ „Am achiziţionat seturi experimentale pentru 25 de şcoli din judeţul Timiş şi 25 de şcoli din judeţul Hunedoara, fiecare dintre aceste şcoli având posibilitatea să vadă cum se generează energia pe bază de hidrogen şi cum se transformă hidrogenul în electricitate.

Proiectul RONNES (Ro­manian Network for New Energy Solutions) pentru for­marea elevilor în do­meniul energi­i­lor regenerabile şi al eficienţei ener­getice a reuşit să antreneze 4.000 de elevi şi 100 de studenţi în aspecte legate de dezvoltarea energiei pe bază de hidrogen, susţine Corneliu-Marius Crăciunescu, profesor universitar la Universitatea Politehnica Timişoara şi membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România.

„Acest proiect este un pas înainte în direcţia spre care se îndreaptă Europa. Am aplicat pentru finanţare în cadrul unui proiect intitulat Reţeaua română pentru noi soluţii în energie, cu obiectivele principale acelea de a conştientiza populaţia din judeţele Timiş, Hunedoara în legătură cu promovarea energiilor verzi şi a creşterii eficienţei energetice. Am demarat o serie de acţiuni de popularizare a energiei verzi şi a modalităţilor de creştere a eficienţei energetice, focalizându-ne în principal pe energia care foloseşte hidrogenul ca vector de generare a energiei electrice. Am fost surprinşi de interesul elevilor din acest din aceste două judeţe, reuşind de altfel să antrenăm aproximativ 4.000 de elevi plus circa 100 de studenţi în aspecte legate de dezvoltarea energiei pe bază de hidrogen”, a spus Corneliu-Marius Crăciunescu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Proiectul RONNES şi-a propus creşterea gradului de conştientizare a publicului larg din judeţele Timiş şi Hunedoara în direcţia energiei regenerabile şi a eficienţei energetice, precum şi formarea şi dezvoltarea de competenţe în utilizarea energiei verzi. Valoarea proiectului a fost de 185.225 de euro, dintre care 85% a provenit din cadrul granturilor SEE şi din cadrul programului Româ­nia, Formare şi Conştientizare -energie regenerabilă şi eficienţă energetică, iar 15% dintre fonduri au venit de la partenerii programului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO