Profesii

ZF LIVE. Sectoarele economice care au cea mai mare nevoie de angajaţi: Construcţiile, HoReCa, şi domeniul financiar promit să fie cele mai fierbinţi puncte de pe piaţa muncii şi în 2024 VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

23.03.2024, 06:00 550

Construcţiile, industria ospitalităţii şi domeniul financiar sunt sectoarele care au performat în 2023, iar specialiştii din piaţa muncii se aşteaptă ca trendul să continue şi în 2024. În acest context, nevoia de oameni rămâne ridicată, iar ei ar putea fi unii dintre cei mai importanţi angajatori în acest an, subliniază Sorina Faier.

„Vedem nevoie de oameni în construcţii, în Horeca, pentru că şi-a revenit după pandemie şi atunci a avut nevoie de foarte mulţi oameni. În domeniul financiar,în vânzări, la fel am recrutat foarte mult middle Management. IT-ul a scăzut, dar bineînţeles că încă există cerere. Cam astea sunt domeniile care au mers în 2023. 2023 a fost şi pentru noi mai prost decât 2022, iar 2024 se arată momentan la fel ca 2023”, a declarat Sorina Faier, Managing Partner Elite Research la ZF Live.

În ciuda faptului că 2023 nu a fost cel mai bun an pentru companii şi piaţa muncii, există foarte multe businessuri care au scos profit. Sorina Faier este de părere că rezultatele bune vin pe fondul stabilităţii de care se bucură companiile în privinţa angajaţilor.

„Companiile au profit pentru că dacă ai atâţia angajaţi care sunt stabili în compania respectivă şi nu-ţi pierzi prea mulţi ca să pierzi vremea cu recrutarea, normal că ai şi tu profitul mai mai înalt, dar da, îţi încarci oamenii mult mai mult şi este pericol să nu ajungă în burnout, situaţie în care ei pot deveni ineficienţi”, a spus Sorina Faier în cadrul emisiunii ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO