Proprietăţi

Credeţi că sunt multe birouri în Bucureşti? În doi ani vor mai fi gata 170.000 de metri pătraţi

Credeţi că sunt multe birouri în Bucureşti? În doi ani vor mai fi gata 170.000 de metri pătraţi

Autor: Cristi Moga

01.02.2012, 18:43 782

Stocul de birouri din Bucureşti va continua să crească în următorii doi ani cu circa 170.000 de metri pătraţi, după ce anul trecut a ajuns la 1,5 milioane mp, potrivit unui studiu al firmei de consultanţă imobiliară Colliers International.

Printre clădirile care urmează a fi livrate în această perioadă se numără turnul Sky Tower de pe strada Barbu Văcărescu, sediul UniCredit de pe bulevardul Expoziţiei sau prima clădire de birouri de lângă mallul AFI Palace Cotroceni.

În plus, dezvoltatori precum Portland Trust sau GTC ar putea începe anul acesta noi proiecte importante, a căror livrare ar putea fi realizată până la sfârşitul anului 2013.

"În 2011, atât dezvoltatorii activi în piaţă cât şi cei nou-intraţi şi-au recăpătat optimismul în ceea ce priveşte evoluţia pieţei de birouri şi oportunităţile pe care le pot exploata. (...) Lipsa spaţiilor mari, de peste 3.000 de metri pătraţi, va conduce implicit la reluarea pre-închirierilor. De aceea, cererea se va situa probabil la o valoare similară cu cea din anul 2011 sau va creşte nesemnificativ", spun consultanţii Colliers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO