Proprietăţi

Dezvoltatorii din Ardeal au cautat finantari de zeci de milioane de euro la targul Real Vienna

Dezvoltatorii din Ardeal au cautat finantari de zeci de milioane de euro la targul Real Vienna
03.06.2009, 14:57 247

Compania imobiliara La Donna Imobile, detinuta de fratii Visan din Cluj, si Bermo Grup, companie detinuta de Imotrust Arad si omul de afaceri Valentin Morar, au participat la targul imobiliar Real Vienna, care a avut loc in perioada 26-28 mai, in cautare de cofinantare pentru proiectele aflate in derulare, in conditiile in care bancile ofera tot mai greu credite pentru proiecte noi.

La Donna Imobile dezvolta in prezent un proiect rezidential, denumit Amfiteatru (foto), cu 200 de apartamente in vestul Clujului, care implica o investitie de 16,5 milioane de euro. Compania a investit deja 3,5 milioane de euro in achizitionarea terenului si pregatirea proiectului, insa cauta un partener pentru a obtine finantare pentru restul proiectului.
„Principalul scop al participarii noastre la Real Vienna a fost gasirea unui partener pentru cofinantarea proiectului. Avand in vedere situatia actuala a pietei imobiliare din Romania, am considerat ca este mai bine sa avem asigurata finantarea pentru dezvoltarea pana la final a proiectului Amfiteatru, pentru a nu intampina dificultati pe parcurs", a declarat Valentin Visan, directorul general al La Donna Imobile. Visan, fost inginer IT, a inceput investitiile imobiliare in 2006-2007, dupa ce a avut o fabrica de mezeluri in Cluj, si a construit in ultimii ani mai multe proiecte rezidentiale de mici dimensiuni.
„Tinand cont si de conditiile de finantare oferite de bancile romanesti, precum si de dimensiunea proiectului nostru, am considerat ca este mai bine sa ne indreptam atentia catre un fond de investitii strain", explica Visan.
Proiectul Amfiteatru, care se afla pe un teren de 18.800 de metri patrati, cuprinde 14 blocuri cu apartamente de una, doua sau trei camere, precum si 2.000 de metri patrati cu spatii de servicii - gradinita, banca, sala de fitness, mini-market, punct medical.
 
Piata romaneasca, inca atractiva pentru investitori
Efectele prezentei la targul Real Vienna, la care a fost un numar de vizitatori mult mai redus ca anul trecut, vor putea fi contabilizate in urmatoarea perioada, cand vor fi reluate discutiile cu posibili parteneri.
„In acest moment nu putem spune daca ne-am atins sau nu obiectivele, insa intalnirile si contactele pe care le-am avut la Real Vienna vor fi cu siguranta benefice pentru activitatea viitoare a firmei noastre. Urmeaza o perioada in care vom relua discutiile cu potentialii nostri parteneri de la targ (dintre care unii deja ne-au contactat solicitandu-ne date mai detaliate despre proiect) si in functie de rezultatele discutiilor vom lua deciziile care se impun", spune Visan.
Dezvoltatorul imobiliar Bermo Grup din Arad, care dezvolta mai multe proiecte in Transilvania, a participat cu un stand la targ in cautarea unei finantari pentru mai multe proiecte aflate in derulare.
„Am venit la Real Vienna pentru a cauta parteneri care sa finanteze proiectele noastre. Astazi (a doua zi de targ - n.r.) am avut foarte multe intalniri, dintre care unele s-ar putea chiar concretiza in viitoare parteneriate", a declarat Valentin Morar, directorul general al Bermo Grup. Compania, care are in derulare proiecte de peste 80 de milioane de euro in Arad si Brasov, a investit anul trecut circa 12 milioane de euro in dezvoltarea proiectelor pe care le avea in derulare, in conditiile in care nu au mai achizitionat terenuri.
Bermo Group activeaza in domeniul imobiliar din anul 2004, cand a inceput primul proiect rezidential, denumit Axa, iar actionarii principali ai Bermo Group SA sunt Imotrust SA, care detine 58,25% si omul de afaceri Valentin Morar.
Targul imobiliar Real Vienna, care se afla la a patra editie, este concentrat pe regiunea Europei Centrale si de Est si a adunat 240 de expozanti, cu 26% mai putini ca anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO