Proprietăţi

DTZ: Companiile vor începe să-şi vândă proprietăţile şi apoi să le închirieze pentru a obţine cash

22.07.2010, 13:47 21

Tranzacţiile de tip sale and leaseback, respectiv vânzarea uneiproprietăţi în urma căruia vânzătorul devine chiriaşul aceluiimobil, s-ar putea înmulţi în acest an, fiind o modalitate princompaniile pot obţine cash, fără a se împrumuta, apreciază CristianUstinescu, reprezentant al DTZ Echinox, citat de MediafaxBusiness.

"Am început discuţii timide pentru acest tip de tranzacţii. Sperca până la sfârşitul anului o parte din valoarea tranzacţiilorimobiliare prognozată de noi, de peste 500 de milioane de euro, săprovină din migrarea şi spre alte modalităţi de finanţare acompaniilor. Multe companii, în insolvenţă în prezent, ar fi pututfi salvate dacă recurgeau la vânzarea proprietăţilor şi ulterior laînchirierea acestora", a declarat Ustinescu, şeful departamentuluiinvestiţii al companiei de servicii imobiliare DTZ Echinox.

El a arătat că au fost deja câteva tranzacţii de acest tip,realizate de bănci şi de companii din sectorul serviciilor. Unadintre cele mai mari tranzacţii sale and leaseback ar fi putut fivânzarea de către Petrom a Petrom City o investiţie de 130 demilioane de euro, dar Ustinescu spune că nu are cunoştinţă cădiscuţiile ar continua. Citiţi mai multe despre soluţiile alese decompanii pentru a face faţă crizei pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO