Proprietăţi

Guvernul va obliga populaţia să achite impozit şi pentru terenul ocupat de locuinţe

Guvernul va obliga populaţia să achite impozit şi...

Autor: Thomas Dinca

18.02.2015, 17:51 2292

Impozitarea terenurilor pe care sunt construite clădiri a fost avută în vedere de Guvernul Boc, dar nu a mai fost aplicată, fiind însă introdusă acum de actualul Executiv prin proiectul noului Cod Fiscal.

"O altă măsură care va avea impact asupra veniturilor persoanelor fizice este eliminarea scutirii pentru terenul de sub construcţii", arată Guvernul în document.

Actualul Cod Fiscal stabileşte că impozitul pe teren nu trebuie datorat pentru terenul aferent unei clădiri şi pentru suprafaţa de teren care este acoperită de o clădire.

Proiectul noului Cod Fiscal redactat de Guvern prevede însă că terenurile scutite de impozit/taxă pe teren vor mai fi doar, printre altele, cele aflate în proprietatea publică sau privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, cu excepţia suprafeţelor folosite pentru activităţi economice sau agrement, terenurile aparţinând cultelor şi asociaţiilor religioase, terenul aferent clădirii de domiciliu deţinut de persoane persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, persoane cu handicap grav.

În martie 2010, Guvernul Boc a redactat un proiect de modificare a Codului Fiscal, obţinut de MEDIAFAX, care elimina scutirea de impozit pe terenurile acoperite de clădiri. Proiectul nu a mai fost aprobat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO