Proprietăţi

Radisson Blu şi fostul Centre Ville, evaluate la 110 mil. euro

 Radisson Blu şi fostul Centre Ville, evaluate la 110 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

20.07.2011, 11:01 758
Valorea de piaţă a complexuluihotelier Radisson Blu de pe Calea Victoriei, controlat de companiaBucureşti Turism, se ridică la aproximativ 110 milioane de euro,arată calculele ZF. Complexul cuprinde hotelul de cinci steleRadisson Blu, fostul complex de apartamente Centre Ville, precum şispaţii comerciale de 6.500 de metri pătraţi.


Calculele ZF au la bază o evaluare făcută de austriecii de laRaiffeisen, cu care Bucureşti Turism discută contractarea unuicredit de cel mult 71,5 mil. euro, reprezentând 65% din valoareacomplexului, potrivit site-ului companiei Bucureşti Turism. Pe dealtă parte, reprezentanţii Bucureşti Turism spun că aceastăevaluare este realizată de bănci, care de regulă stabilesc valorimai mici ale activelor.

În funcţie de această valoare, se stabileşte şi plafonul credituluiacordat. "Cel mai aproape de adevăr ar fi suma de 200 de milioanede euro. Dacă cineva vine să ne ofere în prezent această sumă (110mil. euro - n.red.), nici măcar nu am lua în considerare o astfelde negociere", a declarat Luc Ronsmans, administrator al BucureştiTurism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO