ZF Live

VIDEO ZF Live. Emanuel Băncilă, avocat: Ce trebuie să facem atunci când inspectorii fiscali vin în control. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de vineri, 12 iulie

Autor: Octavian Calei

12.07.2013, 12:40 879

Emanuel Băncilă, avocat la D&B David şi Baias, casă de avocatură afiliată la PwC, a fost prezent la emisiunea de business ZF Live de vineri, 12 iulie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro, unde a explicat ce trebuie să ştie un antreprenor în cazul unui control fiscal.

Atunci când inspectorii fiscali ne bat la uşă, primul lucru pe care trebuie să facem este să le verificăm legitimaţia de serviciu.

În al doilea rând, trebuie să ne asigurăm că registrul unic de control este completat în mod corect şi complet.

„Acest document este un registru în care orice organ de control are obligaţia să se înregistreze în el înainte de a proceda la orice fel de operaţiune de control. Spre exemplu, perioada controlului trebuie trecută de la început, să evităm acele situaţii când organul de control vine sub un anumit pretext, îşi trece decât numele inspectorului fiscal şi legitimaţia dar lasă celelalte rubrici necompletate: tema controlului, obiectul controlului, temeiul legal în baza căruia se face un astfel de control”, a explicat Băncilă.

Emanuel Băncilă este trainer în cadrul ZFeLEARNING, platformă care oferă cursuri online de business cu exemple practice extrase din experienţa profesorilor.

Băncilă are o experienţă practică de 15 ani în domeniul controverselor şi disputelor fiscale, precum şi în materia procedurii fiscale.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO