Storia
Câţi porci erau în România acum o sută de ani?
Câţi porci erau în România acum o sută de ani? ieri, 12:23

citește mai mult
Nicolae Zam­fir: „Ce este acum aici, la Măgurele, este ca un bulgăre. Cercetarea nu este o autostradă, dar pe termen lung aceasta este soluţia pentru o dezvoltare durabilă: educaţia”
Nicolae Zam­fir: „Ce este acum aici, la Măgurele, este ca un bulgăre. Cercetarea nu este o autostradă, dar pe termen lung aceasta este soluţia pentru o dezvoltare durabilă: educaţia” ieri, 00:07

În contextul în care cea mai mare parte a in­dustriei româneşti a fost priva­tizată, teh­nologiile aduse pe plan local sunt im­por­tate din ţările- mamă ale in­­vesti­to­rilor stră­ini, aceasta fiind o lo­vi­tură pen­tru cercetarea ro­mâ­­neas­­că. Inte­grarea lase­ru­lui de la Mă­gurele într-un parc teh­ni­co-ştiinţific local este o so­lu­ţie pen­tru echilibrarea raportului de for­ţe şi un pro­iect care ar putea atrage creierele ro­mâ­neşti din nou acasă, spun cei direct implicaţi în rea­lizarea acestei investiţii unice la nivel eu­ropean.

citește mai mult
Ora de antreprenoriat la liceu? „La noi este un hău, nu un gol în materie de educaţie antreprenorială. Tinerii ştiu de patroni, nu de antreprenori”
Ora de antreprenoriat la liceu? „La noi este un hău, nu un gol în materie de educaţie antreprenorială. Tinerii ştiu de patroni, nu de antreprenori” vineri, 11:00

♦ Procesul de privatizare aproape sălbatic prin care a trecut România şi formarea unui aparat bugetar bine remunerat atacă dorinţa de succes pe cont propriu, tinerii din România, cel puţin la nivelul liceului, neavând nici măcar noţiunea de antreprenor ♦ Care sunt soluţiile?

citește mai mult
Curs rapid de istorie: Care au fost momentele cheie din ultimul secol care au modelat România de azi
Curs rapid de istorie: Care au fost momentele cheie din ultimul secol care au modelat România de azi miercuri, 00:00

Războaie, răsturnări de doctrine şi de guverne, mari proiecte de infrastructură, falimente şi privatizări, investiţii străine şi tunuri autohtone, toate au şi-au pus amprena asupra dezvoltării României. Ziarul Financiar vă prezintă un grafic ca o călătorie în timp din care veţi afla care au fost evenimentele din ultima sută de ani care au contat pentru România de acum.

citește mai mult
ZF România 100. Scrie-ne ideea ta pentru România de mâine
ZF România 100. Scrie-ne ideea ta pentru România de mâine 16 apr 2018

În anul centenarului, Ziarul Financiar şi Banca Transilvania lansează proiectul editorial „România 100 de idei“, un atlas al măsurilor care au transformat România în ţara de azi, dar mai ales o colecţie de idei pentru România de mâine.

citește mai mult