Special

„Vorbiţi din timp cu experţii în restructurare, cu banca, înainte să ajungeţi în insolvenţă“

Foto: Dragoş Savu

Foto: Dragoş Savu

Autor: Ioan Dornescu

20.05.2015, 00:07 133

Specialiştii în restructurare prezenţi ieri la conferinţa „Restructurarea - o măsură de însănătoşire a afacerii”, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu CITR, au căzut de acord că scăderea numărului de insolvenţe din ultima perioadă nu ar semnaliza o redresare a economiei, în contextul în care, la nivelul anului trecut, majoritatea firmelor care au apelat la această procedură sunt cu activitate zero.

Mai mult, consultanţii au atras atenţia că peste 50% din companiile relevante de pe piaţă sunt cu probleme financiare, iar reprezentanţii băncilor au recomandat antreprenorilor luarea de măsuri de redresare încă de la primele semne de înrăutăţire a situaţiei.

Totuşi, datele oficiale de la Statistică arată că economia a accelerat puternic în primul trimestru, făcând un salt surprinzător, de 4,3%, faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

„Aproape 60% din companiile de impact din România se confruntă în prezent cu un impas financiar. Scăderea numărului de insolvenţe este un indicator cantitativ, neconcludent pentru starea economiei naţionale”, a declarat Andrei Cionca, CEO al CITR Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO