Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un consultant în turism câştigă între 800 şi 1.200 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un consultant în turism câştigă...

Autor: Ramona Cornea

08.04.2023, 13:40 1085

Un angajat pe poziţia de consultant în turism are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.200 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Turismul este pe un trend ascendent, românii îşi doresc să călătorească şi în ciuda inflaţiei şi a cheltuielilor crescute, vacanţele rămân în continuare o prioritate. Acest lucru se vede şi în creşterea cererii de specialişti în turism, pentru rolul de consultant turism fiind active în acest moment peste 400 de joburi. Candidatului căutat este absolvent de studii superioare - specializarea turism reprezintă un avantaj, are cunoştinţe de limba engleză la un nivel mediu-avansat, experienţă în vânzări, experienţa de lucru în sistemele specifice industriei turistice (Amadeus, Cosmonaut, Iris Plus, Toma) şi cunoştinţe foarte bune de operare PC şi utilizare internet. Cele mai multe oferte sunt în Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, Alba şi Timiş, iar oferta salarială este între 800 - 1200 euro net“, spune Mihaela Dobre, sales manager în cadrul BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonus pentru atingerea/depăşirea obiectivelor, training permanent, laptop şi telefon, pachet de reduceri pentru vacanţe, abonament de servicii medicale, precum şi info tripuri anuale.

În prezent, 428 de posturi vacante pentru poziţia de consultant în turism sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, Alba, Timiş.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO