Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un fotograf câştigă între 600 şi 1.000 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un  fotograf câştigă între 600 şi...

Autor: Ramona Cornea

02.07.2023, 12:16 759

Un fotograf are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 1.000 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. 

„Fotografia este o meserie creativă şi captivantă ce necesită cunoştinţe tehnice solide despre echipamentul fotografic, iluminare şi compoziţie. Un fotograf poate lucra în diverse domenii, inclusiv fotografie de portrete, fotografie de nuntă, fotografie de evenimente, fotografie de modă, fotografie de natură sau fotografie comercială. Un fotograf talentat trebuie să fie creativ, să aibă un ochi artistic şi să fie capabil să creeze imagini care transmit emoţie şi poveste. În plus, fotograful trebuie să aibă abilităţi de comunicare pentru a interacţiona cu clienţii şi să fie capabil să gestioneze procesul de postproducţie, inclusiv editarea şi retuşarea imaginilor, să fie proactivitate şi să aibă iniţiativă concretizată prin motivare şi determinare în găsirea şi aplicarea de soluţii optime care să contribuie la prevenţia sau depăşirea obstacolelor întâmpinate.  Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti la nivel naţional, oferta salarială fiind între 600 - 1000 euro net lunar“, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonus de performanţă, abonament servicii medicale private, zile suplimentare de concediu, program flexibil, abonamente şi acces la programe de editare foto-video.

În prezent, 532 de posturi vacante pentru poziţia de fotograf sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în Ploieşti, Bucureşti, Timişoara, Braşov şi în regim de muncă remote.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO