Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un legal assistant câştigă între 800 şi 1.200 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un legal assistant câştigă între...

Autor: Ramona Cornea

29.07.2023, 12:42 510

Un angajat pe poziţia de legal assistant are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.200 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Domeniul juridic poate oferi oportunităţi interesante şi provocatoare pentru cei pasionaţi de lege şi de rezolvarea problemelor juridice. Cu toate acestea, este important să fii pregătit pentru provocările şi cerinţele specifice ale acestui domeniu. Pentru candidaţii care nu au studii juridice, o opţiune pentru a lucra în acest domeniu o reprezintă un rol de legal assistant, o poziţie de suport administrativ pentru un departamentului juridic sau o firmă de avocatură. Angajatorii caută candidaţi cu un nivel avansat de engleză (scris şi vorbit) şi cunoştinţe solide de aplicaţii de afaceri ca Microsoft Outlook, Microsoft Excel, Microsoft Power Point, Microsoft Visio, SAP MM Purchase Requisition & CATS sau Ariba. Pentru acest rol sunt foarte importante şi abilităţile soft, companiile căutând acei candidaţi care au bune abilităţi analitice şi de sinteză, abilităţi puternice de planificare şi organizare, prioritizare şi multi-tasking. Salariul variază între 800 şi 1.200 euro net lunar”, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonusuri de performanţă, decontare transport, oportunităţi de învăţare şi programe de formare, abonament medical privat.

În prezent, 113 de posturi vacante pentru poziţia de legal assistant sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în Bucureşti, Ploieşti, Sibiu, Timişoara etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO