ZF 24

ACPR: Statul isi omoara principalii contribuabili, IMM-urile

18.02.2009, 12:18 26

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) sustine ca statul inchide portile multor societati, deoarece nu si-au platit contributiile, cu toate ca acestea trebuie sa isi recupereze creante tot de la stat.

"Ne referim la firmele care pana anul trecut au fost buni platnici la stat, insa din cauza crizei nu reusesc sa isi plateasca in continuare aceste datorii. Sunt foarte multe societati care sunt in faza de executare silita pentru ca nu si-au platit darile catre stat, cu toate ca au de recuperat creante. Trebuie sa discutam cu Guvernul pentru a vedea ce este de facut. Am cerut ANAF si domnului Pogea o relaxare fiscala, in sensul de a amana si a reesalona platile firmelor catre stat pentru a nu omori companiile care inca mai pot sa mai sustina economia si locurile de munca", a declarat Ioan Coraci, presedintele UGIR 1903.

Pe de alta parte, Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR (Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania) a sustinut ca este mai rational sa mentina un loc de munca decat sa creezi unul nou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO