ZF 24

​Acţiunile Nuclearelectrica intră astăzi la tranzacţionare. La ce preţ pot spera investitorii?

​Acţiunile Nuclearelectrica intră astăzi la...

Autor: Adrian Cojocar

04.11.2013, 00:01 525

Titlurile producătorului de energie Nuclearelectrica Bucureşti (SNN) vor intra astăzi pentru prima dată la tranzacţionare la categoria I a BVB în urma ofertei publice de listare a companiei la bursa din Bucureşti, brokerii anticipând că preţul acţiunilor va reveni rapid spre nivelul de 11,7 lei/acţiune, la care acestea s-au tranzacţionat pe 4 octombrie, în prima zi de tranzacţionare a drepturilor de alocare.

Drepturile de alocare ale Nuclearelectrica s-au tranzacţionat ultima dată, pe 28 octombrie, la un preţ de 10,97 lei/acţiune, cu 2% sub nivelul la care investitorii au achiziţionat titluri în cadrul ofertei publice care a avut loc în perioada 9 – 20 septembrie, de 11,2 lei/unitate.

Cu toate acestea, de când au fost retrase de la tranzacţionare, principalul indice al Bursei, BET, a urcat între timp cu 3,16%, motiv pentru care este posibil ca acţiunile Nuclearelectrica să intre la tranzacţionare astăzi la un preţ uşor peste cel din ofertă.

"Oferta Romgaz va elibera nişte sume de bani şi este posibil ca unii investitori să le îndrepte şi către acţiuni Nuclearelectrica mai ales că preţul drepturilor de alocare a suferit după anunţul privind oferta Romgaz, care i-a luat pe nepregătite pe unii investitori. Cred că odată cu închiderea acestei oferte preţul acţiunilor Nuclearelectriva va reveni spre nivelul din prima zi de tranzacţionare a drepturilor pe bursă", spune Marcel Murgoci, directorul de operaţiuni al firmei de brokeraj Estinvest.

Nuclearelectrica a strâns prin intermediul ofertei publice 283 mil. lei (63 mil. euro) de la investitori, bani care au intrat în companie printr-o majorare de capital care a fost deja înregistrată.

Cotaţia drepturilor de alocare Nuclearelectrica a fost afectată în octombrie şi de mai multe anunţuri privind sistarea temporară a unor unităţi de producţie, însă brokerii cred că impactul asupra rezultatelor financiare nu va fi unul major.

"Au mai existat în trecut evenimente de acest gen la Nuclearlectrica şi rezultatele nu au suferit aşa de mult. Rezultatele financiare ale companiei depind în primul rând de preţurile la care vând energia şi probabil că pe fondul liberalizării în 2017 compania va sta mult mai bine din acest punct de vedere", consideră Murgoci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO